E o reţetă veche de când lumea dar funcţionează impecabil. Azi am făcut o prietenă să râdă puţin deşi era necăjită şi, ca efect, eu însămi mă simt mai bine dispusă.
De fapt, totdeauna m-am gândit că, atunci când ţii la cineva, unul din primele impulsuri este să faci persoana în cauză să râdă.
Sau o fi având legătură cu mai vechea mea obsesie de a mă simţi inutilă? Uite că azi am făcut ceva care i-a fost cuiva de folos, fie şi pe moment.
Iar după aia am stat de vorbă la telefon cu cea mai bună prietenă a mea din timpul liceului şi – de unde o sunasem să-i urez distracţie plăcută la concertul Guns’n’Roses – ne-am trezit vorbind vreo oră despre tot soiul de lucruri, de la psihologie şi istorie la literatură şi naiba ştie ce. Am reluat legătura de curând şi, se pare, avem o groază de lucruri să ne spunem. Mă gândesc, total nesistematizat, la două lucruri:
î). că diferenţa dintre a te gândi la zilele bune din trecut cu amărăciune, pentru că s-au dus, şi a te gândi la ele cu bucuria că ţi s-au întâmplat poate fi dată tocmai de prezenţa în preajma ta a cuiva alături de care le-ai trăit, pentru că asta te face să simţi că nu s-a pierdut chiar tot şi că poate tocmai esenţialul s-a păstrat.
#). că uneori este mai bine să pierzi pe cineva din vedere o vreme şi să-l redescoperi cu bucurie, decât să-l ai tot timpul alături şi să te văicăreşti că s-a schimbat
Nu ştiu prea exact despre ce este postarea asta. Probabil despre prieteni… Cum ziceam şi pe blogul celălalt, n-aş putea trăi fără aşa ceva.
Cred totusi ca omul se naste si moare (daca nasterea si moartea sunt cele obisnuite, la vremea lor, de fapt moartea, ca nasterea n-are cum sa fie altfel), deci se naste si moare singur. In primii 20 de ani isi cauta prietenii, in urmatorii 10 consolideaza si triaza relatiile, iar de aici incolo incepe sa le distruga. Da na, poate asa sunt eu, mai negativist.
ApreciazăApreciază
Aoleu, păi de ce să le distrugă?! Tocmai când le-a găsit?
ApreciazăApreciază
S-ar putea de fapt sa se distruga singure relatiile de prietenie. In fond omul nu e acelasi in perioade diferite de timp, iar prieteniile depind esential de afinitati care se bazeaza pe trasaturi comune sau complementare, mecanisme destul de fine. In momentul in care relatia este consolidata de timp, acelasi timp lucreaza in mod pervers la ruperea prieteniilor, pentru ca oamenii evolueaza si se transforma diferit.
Varianta voluntara de distrugere a prieteniilor o pastrez secreta pentru mine.
ApreciazăApreciază
Ai dreptate dar poate soluţia este tocmai aia, să-i mai laşi deoparte pe unii prieteni o vreme şi să-i redescoperi, cu tot ce s-a schimbat la ei între timp. Să dai timp necunoscutului să înflorească.
Deşi există riscul să îi descoperi schimbaţi în mod neplăcut sau stătuţi ca băltoacele.
ApreciazăApreciază
0 Pingback-uri